top of page

Ons verhaal

In 1977 is het begonnen. In november van dat jaar werd een verenigingsakte opgemaakt bij een notaris en werd de vereniging ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Destijds was het bijna onmogelijk om zonder vestigingspapieren en middenstandsdiploma een winkel te beginnen, maar er was een uitzondering. Als je producten maakte die onder een ambacht vielen dan hoefde je niet aan de vestigingsregels te voldoen.

En dus startte de Heksenketel met verkoop.  In de Burchtstraat, met een stuk of vijf vrouwen. Kinderkleding en speelgoed werd er gemaakt, en af en toe ook wel kleding voor volwassenen.

Na wat omzwervingen vestigde de Heksenketel zich in de Oude kijk in 't Jatstraat en een aantal jaren later is de Heksenketel verhuisd naar de Folkingestraat, in 2014 uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland.

In 2010 zijn we in de Folkingestraat van 12A naar 12B verhuisd.

Het aantal leden is in de loop der jaren veel gewisseld. Soms waren er vijf, maar er zijn ook wel 20 geweest. En dan is ook direct duidelijk waar de naam van onze winkel vandaan komt: Zet maar eens 20 vrouwen bij elkaar: een behoorlijke Heksenketel!

5etalageruit_edited.jpg
bottom of page